Regénybe illő fejlemények

Home / BANONA közlemények / Regénybe illő fejlemények

Utoljára május 17-én adtunk hírt a négy önkormányzattal és a KLIK-el folytatott perünkkel kapcsolatos megállapodási folyamatról. Mivel új fordulatok következtek be, és ma is volt egy vízválasztó tárgyalás a másodfokon, ezért részletesen tájékoztatunk benneteket a lassan már regénybe illő történet jelenlegi állásáról. Egy lényeges információ mindenek elébe: az ítélethirdetés 2018. július 5-én, 11:15-kor lesz

2018 május 17-e, a mait megelőző tárgyalásnap után, az I-IV. rendű alperesek jogi képviselője, és a BANONA ügyvédje folyamatos és kétoldalú egyeztetéseket folytattak a megállapodás ügyében. Ennek folyományaként létrejött egy Megállapodás elnevezésű 13 oldalas dokumentum, melyet végleges formájába az alperesek ügyvédje foglalt.

Az alperesek ügyvédje által megküldött dokumentumot változatlan formában, elsőként, mint az alapítvány elnöke aláírtam, egészen pontosan 2018. 06. 13-án. Az aláírt dokumentum ezek után a többi félhez került. Elméletben az volt a felek közös terve, hogy a 2018. június 28-ai másodfokú tárgyalásra már úgy érkezünk, hogy mindenki aláírta a megállapodást, és a bíróság azt helyben tudja hagyni, és mindenki boldog lesz. Az önkormányzatok pontosan látni fogják, mikor jutnak az ingatlanukhoz, és mi is látjuk, hogy mi a mozgásterünk időben.

És ekkor jött a fordulat:

Az önkormányzatok nem írták alá azt a megállapodást, ami az ő szájuk íze szerint készült, miközben az alapítvány elnökeként, elsőként aláírtam.

Nem írták alá azokat a feltételeket, amiket ők találtak ki és írtak elő számunkra.

Nem írták alá azt a konszenzusosnak tekinthető lezárást, ami a számunkra irdatlan többletköltséget és alternatív veszteséget jelent, és ami számukra viszont azt jelentette volna, hogy legkésőbb 2018. december 31.-én teljes egészében átadjuk az ingatlan kérdéses részeit, és ténylegesen megszűnik Pécselyen az iskola.

Hogy még egyértelműbben fogalmazzak: a saját megállapodásukat nem írták alá úgy, hogy az alapítvány már aláírta, és az ügyvédek is elégedettek voltak a helyzettel.

Az elmúlt években folyamatosan jeleztük, mondtuk, kommunikáltuk, hogy mi hiába próbálunk megegyezni az önkormányzatokkal, ezek a próbálkozások főként bizonyos polgármesterek személyes sérelmeire hivatkozással, mindig fennakadtak.

Ugyanakkor a legfrissebb bizonyítékot arra, hogy a mi jóindulatú, megegyezéspárti hozzáállásunkat az önkormányzatok képviselői saját kényük-kedvük szerint, saját személyes sérelmeiket vég nélkül sorolva, rendre keresztülhúzzák, most ők szolgáltatják.

Közben mi gőzerővel költözünk el Pécselyről, Balatonfűzfőre. Balatonfűzfőn fantasztikus ütemben haladunk előre az épület felújításával és átépítésével, és már az elsőre meghökkenő szkeptikusok is látják, hogy végre olyan körülmények között folytathatjuk a tanítást, amilyet a gyerekek mindig is megérdemeltek volna.

Szeretném mindenki számára egyértelművé tenni, hogy Pécsely, Balatonszőlős, Dörgicse és Vászoly polgármestereinek sikerült elüldözniük az iskolát Pécselyről.

Nem lesz iskolánk Pécselyen. Eddig bírtuk a harcot és szerettük volna békében lezárni a Megállapodás által, de ismét nem rajtunk múlt.

Köszönetet szeretnék mondani a bennünket támogató pécselyi, vászolyi, balatonszőlősi és dörgicsei polgároknak, és mindenki másnak, aki valaha, akárcsak egy pillanatra is, de jó szívvel gondolt ránk.

Köszönjük a gyerekek nevében!

Tóthné Vidi Rita

BANONA kuratóriumi elnök

UPDATE: 2018. augusztus 31-étől hivatalosan és jogerősen is a 8184 Balatonfűzfő Nike krt. 2/3 szám alatt található a BWM iskola székhelye.